mandag 30. november 2009

Rolf Groven


Rolf Groven er en norsk, utdannet billedkunstner fra Møre og Romsdal. I 1971 slo han gjennom med bildet over; "Rolv Wesenlund og Mona Lisa". Dette bildet ble også kalt "Mona Fleksnes". "Mona Lisa", det øverste bildet er orginalt malt av den verdenskjente kunstneren Leonardo da Vinci.

Selv er jeg ikke sikker om Rolf Groven har en spesielt politisk mening bak bildet av Rolv Wesenlund og Mona Lisa, men jeg vil tro at det har skapt en del debatter. Det er ikke bare bare å "tulle" med ekte kunst. I tillegg er forandringene på Mona Lisa ganske drastiske, hun har nå fått et bredt smil og det er nakenhet med i bildet. Likevel er bakgrunnen den samme, Rolf Groven har også brukt litt mer rødlige farger.

Personlig er jeg ganske facinert av hvordan Rolf Groven og andre kunstnere tar opp gammel kunst og lager det mer "moderne". Som regel får det meg til å tenke over hvordan samfunnet i dag virkelig er, slik som når det tar bildet "Lily Pond" av Claude Monet og maler inn søppel og lignende som en slags kunstnerisk protest mot forsøpling. Men selv synes jeg slike tiltak ikke burde gå over streken, internasjonal og verdenskjent kunst må fortsatt få være kunst.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar