tirsdag 8. desember 2009

Scandinavian Design04.12.09 var klassen i visuell kultur og samfunn på en liten ekskursjon i Stavanger. Vi var på en utstilling av Scandinavian Design, noe de fleste kunne en del om etter en tidligere oppgave. Først og frest tror jeg utstillingens hovudpunkt var alle verkene til Scandinavian Design dronningen Grete Prytz Kittelsen. Når vi kom inn i utstillingslokalet var det det første vi så. Vi fikk også en omvisning gjennom lokalet der vi så flere gjenstander fra 50-60 tallet og fikk høre tanken bak dem og teste noen av dem. Denne utstillingen frisket opp hukommelsen og det var spennende å få se produktene "live".Det som gjorde mest inntrykk på meg var noen av de tingene vi fikk vite. Under vår oppgave om Scandinavian Design lærte vi at designerne på den tiden var veldig opptatt av at det skulle være kvalitets varer som ikke var så dyre. Folk strevde med å bygge seg opp etter krigen, så rimelige og gode møbler og andre ting var det folk var ute etter. Men tydeligvis var det flere av disse "demokratiske" produktene ikke så veldig billige allikevel.Etter å ha lært om Scandinavian Design er det mye som har gjort inntrykk på meg, som for eksempel selve tanken bak og hvordan designprosessen foregår.

Etter utstillingen fikk vi lov til å designe og lage vår egen kopp. Jeg tror flere av oss valgte å bli inspirert av Grete Prytz Kittelsen.
Normalt pleier vi å lage skisser over det meste vi lager her på Forus, men på denne lille praktiske oppgaven var det bare å starte å klippe med en gang. Vi fikk utdelt kopper og papir med farge på, rødt, svart, lyse grått og mørke grått. Deler av prosessen ble filmet av nrk, og det er mulig å se innslaget på nrk netttv.

Personlig synes jeg vi har fått mye ut av både utstillingen og å generelt lære om Scandinavian Design.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar