mandag 18. januar 2010

Pia Myrvold


Pia Myrvold er en multikunstner fra Stavanger. Hun debuterte som billedkunstner i 1981 og har etter kunstmulighetene side innen maling, grafikk, design, klær og video/performance.

Pia Myrvold er en travel kvinne. Hun har hatt flere utstillinger på et internasjonalt nivå og nå i det siste har hun hatt to utstilliger her i Norge, en i Sandnes og en i hjembyen Stavanger.

Hennes liv:
Etter å ha debutert som billedkunstner fortsatte hun å utvikle seg å lage nye verk, hun begynte å kombinere flere av verkene sine. Eksempler på dette er bildene der hun har sydd på klær og malt på dem, eller moteshow som blir vist gjennom film.

I 1991 flyttet hun til Paris for å arbeide der. I 1992 var hun med på flere utstillinger, hun var blant annet med på "Urban Upwind" i Parc de la Villette der hun og andre kunstnere lagde enorme tekstilinstallasjoner.


I årene etter fortsatte hun mer innen mote og umiddelbart kjøpt av store butikker i Paris, New York og Japan.Kunsten hennes fortsatte å utvikle seg innen video og digitale bilder, hun står også bak merket "Cybercouture". Hun flyttet til New York et par år, men endte opp med å flytte tilbake til Paris med sin datter Isa.
I dag lever hun av billedkunsten sin og har vært svært opptatt i Norge.

"Interfaces"
Dette er en forestilling laget av Pia Myrvold, men det er også en bok. For dem som vil fordype seg mer i Pia Myrvold er dette den perfekte boken. Den er skrevet av Bradley Quinn, Lars Elton og Gaël Charbau for å få tre forskjellige perspektiver og den inneholder over 400 bilder av Pia Myrvolds verk.

Pia Myrvold er svært inspirerende og opptatt av å bruke tiden sin på noe nyttig. 50 år og 30 år som kunstner.

På hjemmesiden hennes, som der er link til i begynnelsen av innlegget, kan du se alle verkene hennes og lese mer om henne.

Denne filmen inneholder intervju med Pia Myrvold der hun forteller blant annet om kunsten sin og hva hun mener om kulturen i Stavanger.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar