mandag 19. april 2010

KolonihageOnsdag 14. april var visuell kultur og samfunnsklassen på tur i Stavanger. Vi startet dagen med å se på forskjellige statuer og portretter av kjente mennesker fra Stavanger som for eksempel Alexander Kielland og hans søster Kitty Kielland.Vi har også gått rundt for å legge ekstra merke til arkitekturen og trebebyggelsen i Stavanger.Deretter gikk vi opp til Egenes Kolonihage. Vi fikk i oppdrag om å se på både området og arkitekturen, og kanskje spesielt se etter eksempler på god og dårlig arkitektur.


Etter kort tid fant jeg denne moderne hytten laget av arkitekten Tommie Wilhelmsen. Til tross for de mekaniske formene og den moderne stilen syntes jeg at materialene og fargene til bygget hjelper det å passe bedre inn i miljøet og naturen rundt.


Dette er et annet eksempel på god byggeskikk. Denne lille hytta skjulte seg mellom trærne og både farge, materiale og kanskje spesielt taket fikk den til å gli rett inn i sine omgivelser uten å forstyrre øyet.På bildet over ser vi et eksempel der muligens ikke selve bygget er problemet, men fargen. Denne blågrønne fargen skaper en veldig stor og upassende kontrast med det grønne rundt. I en kolonihage burde det bli lagt ekstra vekt på at hyttene skal gli inn i naturen på en mer harmonisk måte.


Hytten over var den jeg fant som var mest forstyrrende. Det er først og fremst fargene som gjør dette. Blått og oransje er komplementærfarger og de blir begge veldig skrikende ilag. Hytta er bygget i tre, men taket ødelegger for det sammen med fargene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar