mandag 12. april 2010

Norwegian WoodNorwegian Wood bygger på den gamle trebebyggelses tradisjonen som eksisterer her i Stavanger og det var det største prosjektet i forbindelse med Stavanger som kulturhovedstad i 2008.

Det er flere mål med dette prosjektet, noen av dem er:
- Forandre byggeskikken til noe mer bærekraftig
- Tre er et veldig bra og godt materiale, så lenge en bruker det riktig gir det ut lavest klimautslipp
- Vil gjerne oppnå en mer universell utforming
- Bruke treet til å utforme bygninger med høy arkitektonisk kvalitet
osv...

Norwegian Wood har selvfølgelig hatt flere planer som ikke er blitt utført, ennå i alle fall, men et som har blitt utformet er Lanternen som står midt i langgaten i Sandnes sentrum.Ideen bak denne Lanternen var å bygge en slags scene og overdekning midt i langgata, som er en veldig sentral gate i Sandnes der det er flere innom hver dag. En ide var også å ta opp konkurransen mot havnen som stadig har vokst.Arkitektene som har laget dette store taket (målet var et så stort tak som mulig!) er AWP og Atelier Oslo.

Et annet Norwegian Wood prosjekt som er blitt/holder på å bli utført er bebyggelsen på Bogafjell, som er et av de største byggeområdene i Sandnes. Dette området har blitt mer og mer populært de siste årene og akkurat nå blir det bygget flere single og rekkehus i en svært moderne stil. Disse husene er ofte mest svart eller trefarget med en sterk farge i tillegg, for eksempel grønn eller oransje.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar